Pišu J. vesti , piše Marko Mitić , foto arhiva

Posle svih pet pobeda u isto toliko odigranih utakmica, OFK Sinđelić iz Niša se pred utakmicu 6. kola Zone Centar oglasio saopštenjem u kome navode da pojedini klubovi od početka sezone nameštaju utakmice, ali i da pojedinci vrše pritisak na sudije koje sude Sinđeliću da po svaku cenu najstariji niški klub ne dođu do pobede.

Sve je više nameštenih utakmica u nižim ligama, mnogi klubovi umešani su u neregularnosti, a ne retko se dešava da i sudije budu deo cirkusa i sude po nečijem naređenju, optužbe su koje se sve češće čuju iz srpskih liga. Baš sa takvim problemima od početka sezone 2021/2022. kažu da se susreću i u OFK Sinđelić, odakle saopštenjem traže od nadležnih iz FS RIS-a da preduzmu nešto i sačuvaju integritet takmičenja.

Od samog starta počelo je sa neregularnostima u takmičenju sa ciljem da se OFK Sinđelić na svaki mogući način onemogući da se bori za osvajanje lige. U do sada pet odigranih mečeva, jedan klub uspeo je da namesti čak tri utakmice i da na četvrtoj uz pomoć pritiska i zakulisnih radnji obezbedi sebi suđenje koje bi im omogućilo pozitivan rezultat. Postoje informacije da će taj tim nastaviti sa nameštanjem i u narednim kolima, a da će klubovima koji na to ne pristanu slati sudije koje će ih sprečiti da ostvare bolji rezultat. Na utakmicama našeg kluba vrši se pritisak da se delegiraju sudije koje će sprečiti da naš tim dođe do pobede, a tako nešto se očekuje i na utakmici 6. kola – navode u saopštenju.

Iz najstarijeg niškog fudbalskog kluba pozivaju sve timove iz Zone Centar da ne učestvuju u nečasnim radnjama i navode da će od sada svaku svoju utakmicu snimati kako bi mogli da dokumentuju bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj da se OFK Sinđelić ošteti na bilo koji način.

Slična dešavanja kao i u Zoni Centar, dešavaju se i u Zoni Jug, gde je prošle nedelje na utakmici Alakinca i Plantaže iz Donjeg Stopanja za domaćina u dubokoj nadoknadi sviran nepostojeći penal iz koga su fudbaleri Alakinca uspeli da dođu do izjendačenja. I prošle sezone su se mnogi klubovi žalili na suđenje kada igraju protiv kluba iz okoline Surdulice, na čijim utakmicama se često mogu videti članovi porodice Tončev, koje rivali optužuju da vrše pritisak na sudije.