„ĆE SE DESI NEŠTO VELIKO U ČARŠIJU „

DCIM100MEDIADJI_0300.JPG

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i fotografija

Rečenica “ će se desi nešto veliko u našu čaršiju “ najčešće se spominje ovih dana medju meštanima u Aleksincu . Narod je pomalo iznenadjen ,zbunjen jer se radi o pozitivnim dešavanjima i očekuju bolje dane za „čaršiju sa pola ulice“ .

Naime , prema nezvaničnim izvorima , pojavili su se neki nepoznati ljudi u velikom belom džipu koji obilaze vlasnike kuća i placeva u Kosovskoj ulici i nude im otkup nekretnina i placeva , konkretno na lokaciji preko puta bivše kafane “ Otac“ ili starog Školskog centra . Vlasnici sa kim su obavljeni razgovori su u čudu , da se neko interesuje za kupovinu , pogotovo za stare i napuštene kuće koje se nalaze skoro u centru grada . Prema rečima očevidaca radi se o vlasnicima ili predstavnicima jednog domaćeg trgovinskog lanca prehrambenom robom koji žele na toj lokaciji da naprave veliki tržni centar ?

Druga vest je slična prvoj . Nakon objavljene licitacije za kafanu „Ozren “ i prostorija iznad nje , kao i za rudnički restoran „društvene ishrane“ , priča se da su vrlo zainteresovana 2 poznata i velika lanca bele tehnike . Za te objekte zainteresovana su i druga lica , pa se očekuje rekordna cena po kvadratu .

Treća vest ide malo dalje od grada Aleksinca . Radi se o brzoj pruzi Beograd – Niš . Naime , vlasnici čije se njive nalaze pored pruge enormo su digli cene jer se ubrzo očekuje ekspropijacija tog zemljišta za potrebe izgradnje nove pruge .

Po logici stvari , meštani se pitaju , zašto bi neko veliki i finansiski jak ulagao u malo mesto ako ne očekuje neki ekonomski bum ?

Sve u svemu “ da li će se desi ili ne , nešto veliko u čaršiju “ pokazaće isključivo vreme ili je to možda bila samo “ duhovna hrana“ kao trač partija ?