CENA KVADRATA U ALEKSINCU 221 EVRO

Iako cena u svakom gradu ili opštini najviše zavisi od lokacije, kao i od toga da li je reč o starim zgradama ili novogradnji, prosečne cene, pokazuju statistike agencija za nekretnine pokazuju da najviše novca za kupovinu stana treba da se izdvoji u Nišu. Najveći porast cena nekretnina zabeležen je u Pirotu, a najjeftinije je u Aleksincu.

Istraživanje Agencije “Moja nekretnina” pokazalo je da na cene utiču brojni faktori među kojima su i ponuda i potražnja, kao i neki mikroekonomski faktori vezani isključivo za grad ili lokaciju na koje se analiza odnosi.

Pojašnjavaju da, ukoliko postoje neki nepovoljni ekonomski faktori, kao što su rast stope nezaposlenosti i kretanje stanovništva prema većim gradovima, to utiče na smanjenu potražnju za nekretninama u manjim gradovima.

Vodeći grad po ceni kvadrata na teritoriji južne Srbije su Niš sa 755 evra, zatim Pirot sa cenom od 475 evra, nakon čega sledi Leskovac sa 429 evra po kvadratu. Cena kvadratnog metra u Sokobanji je iznosi 444 evra, dok je na petom mestu po cenama Vranje sa 386 evra po kvadratu, a potom Prokuplje i Kuršumlija sa cenom nešto većom od 320 evra po metru kvadratnom . najniža cena kvadrata je u Aleksincu , samo 221 evro  – pišu iz Agencije.

Izvor Južne vesti.rs , Foto D.St