“ DANI JAGODE “ NA TV

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i kamera , you tube aleksinacbiz ( „PRATI “ , SUBSCRIBE )

U crkvenoj porti aleksinačkog  sela Gredetin koje se nalazi na sredokraći puta od Aleksinca ka Ribarskoj banji , organiz

ovana je  tradicionalna manifestacija “ Dani jagode “ koja se već 15 godina održava u ovom selu .

Desetak izlagača,  najuspešnijih proizvođača jagoda iz Gredetina ali I okolnih podjastrebskih sela kao I izlagači iz kruševačke oštine , poput Velikih Šiljegovca I Belasice , prezentovali su posetiocima različite sorte jagoda : „zenga zenganaˮ,  „aprika”, „alba”, „roksana”, „kler” i „kvin eliza”.

Manifestaciju je posetio I predesednik opštine Aleksinac , Dalibor Radičević koji je izrazio želju da pospeši proizvodnju jagoda u ovom kraju .

Udruženja “ Jagoda “ postoji preko 25 godina , a predsednik Ninoslav Miljkković govorio je o radu ovog udruženja kao I o akcijama koje su preduzete u cilju poboljšanja rada I prevazilaženju problema u proizvodnji I plasmanu jagoda na tržištu .

Jedan od najuspešnijih proizvodjača jagoda  Miloš Novković  koristio je  savremene agrotehničke mere I  postigao odlične prinose  .

Manifestacija „ Dani jagode „bila je revijalnog karaktera i poslužila proizvodjačima da razmene iskustva , a mnogobrojnim posetiocima da degustiraju razne vrste jagoda i proizvode od jagoda , poput rakije „ jagodovače  , „ do najukusnih džemova .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=0RK3-FUGTDQ&t=12s“][/vc_column][/vc_row]