DEČAK IZ ALEKSINCA DELIO PORODIČNU UŠTEĐEVINU DRUGARIMA ZA DŽEPARAC

PIŠE : BLIC , BRANKO JANAĆKOVIĆ novinar

Jedan učenik četvrtog razreda osnovne škole u Aleksincu porodičnu ušteđevinu podelio je svojim školskim drugovima.Prema nezvaničnim informacijama radi se o sumi od oko 3.000 evra, koja je vraćena njegovoj porodici nakon što su roditelji njegovih drugova primetili da su im se deca puna para koje nisu od njih dobili.

Da u ovim navodima ima istine indirektno je potvrdilo i rukovodstvo škole navodima da se radi o „privatnoj situaciji između roditelja koja je prevaziđena dobrom saradnjom“.

Džeparac od 100 evra

Prema rečima jednog roditelja čije dete pohađa ovu obrazovnu ustanovu, tinejdžer je u školu doneo tri hiljade evra porodične ušteđevine koju je odlučio da podeli sa društvom.

– Delio je drugarima i drugaricama iz svog razreda novac, svako je dobio od pedeset do 100 evra. Decu je vodio na picu i kolače. Za ovo se saznalo tek kada su roditelji u džepovima dece našli novac. Deca su krila istinu od roditelja sve dok se nije uključila direktorka škole. Nakon roditeljskog sastanka, sav novac je vraćen mališanovoj porodici – rekao je ovaj Aleksinčanin.

– U školi “Blicu” je rečeno da ne mogu da komentarišu pomenutu situaciju.

– Osnovna škola neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom da se radi o maloletnicima, unapred molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vesti, kao i o najboljem interesu dece koja žive u maloj sredini, kaže direktorka škole čije ime ne navodimo zbog zaštite dece.