ALEKSINAC.BIZ  Teksti foto Dušan Stevanović

Jedna od nadužih i po mnogo čemu najpoznatija ulica u Aleksincu, ulica Tihomira Djordjevića je bez struje. Namerno kažemo „ najpoznatija ulica „ jer je tu nekada bio Carigradski drum koji je povezivao Istanbul sa Aleksincem koji je bio prvo granično mesto u Srbiji i protezao se do Beograda. Ova ulica poznata je i po tome , što je jedan kilometar asfatiranja trajao skoro 2 godine zbog prepucavanja dve političke stranke koje su u koaliciji. Samo je narod ispaštao… Kroz tu ulicu prolazi , skoro, celokupni saobraćaj od Niša ka Beogradu alii i celokupni saobraćaj od severa Srbije ka Soko banji i istonoj Srbiji.Ulica je poznata i po tome , što kroz nju prolazi skoro hiljadu djaka i više stotina radnika nemačkog preduzeća Gramer. E, u toj i takvoj ulici nema svetla, uveče.

Sugradjanin Goran Nikolić kaže

  • Svake večeri iz nekog transformatora čuje se strašna buka. Ulične rasvete , u ulici Tihomira Djordjevića, uglavnom, nema, a onda neki automat učini „ klik“ i struja dodje.. Svetla ima nekoliko sekundi, a onda, opet, „klik“ i svetla , ponovo, nema.

Ta linija je ,verovatno, povezana i sa Kosovskom ulicom, te kada nema rasvete u Tihomira Djordjevića, automatski nema ni u Kosovskoj ulici – kaže Dragoslav Jevremović, jedan od najstarijih žitelja.

Imali smo prilike da u večernjim satima sretnemo mnogobrojne prolaznike koje nose bateriske lampe, kako bi mogli da se vrate kući u totalnom mraku, sa uobičajnim pitanjem. DOBRO VEČE KOMŠIJA, TI, LI, SI ?

( Stanovnici  ulice Tihomira Djordjevića sa bateriskim lampama )