ОПШТИНА АЛЕКСИНАЦ ПОМАЖЕ ДОМУ ЗДРАВЉА

             

V I D E O  TV                                                                     

У просторијаmа Саветовалишта за дијабетес, тим медицинског особља из Дома здравља Алексинац и Опште болнице Алексинац, спровео је акцију мерења нивоа гликолизираног хемоглобина оболелим од дијабетеса и који су на терапији хуманим инсулинима.

Истовремено је пацијентима обезбеђен преглед. Циљ акције је боље сагледавање и лечење пацијената од ове болести.

Дом здравља Алексинац спровео је, после много година, поступак набавке два потпуно нова дефибрилатора, један за хитну помоћ, а други за педијатрију , као и јавну набавку  за 2 дванаестоканална ЕКГ апарата.

Набављени су дефибрилатори марке METRAX PRIMEDIC XD 100 су  немачке производње . Рок испоруке је до месец дана. Оба дефибрилатора су прилагођена дечјем узрасту, те их обе службе могу користити и код деце и код одраслих. Укупна вредност оба дефибрилатора је 1.553.568 динара.

Ова инвестиција је од посебног значаја када се зна да су постојећи дефибрилатори веома стари, више пута сервисирани, а на педијатрији дефибрилатора никада до сада није ни било. Недавно је један нови дефибрилатор добијен уз нови санитет који је по пројекту Дома здравља добијен од Министарства здравља , тако да је сада хитна помоћ опремљена са два потпуно нова дефибрилатора, а у функцији су и стари – рекао нам је директор Родољуб Живадиновић .

 

Набављени су и ЕКГ апарати марке SHENZHEN COMEN MEDICAL CM 1200 A, кинеске производње . Рок испоруке је до месец дана. Укупна вредност оба ЕКГ апарата је 309.600 динара.  Средства је кроз овогодишњи буџет обезбедила општина Алексинац, на чему је Дом здравлја захвалан  општини у име грађана општине Алексинац и запослених.