Dragana Sotirovski imenovana za načelnicu Nišavskog okruga

Aleksinčanka po ocu, a  Sokobanjka po majci koja je završila , najpre Pedagošku akademiju u Aleksincu,novinarka RTS-a iz Niša Dragana Sotirovski imenovana je za načelnicu Nišavskog upravnog okruga. Sotirovska će na mestu načelnika Nišavskog okruga zameniti Aleksandra Cvetkovića, koji je tu dužnost obavljao devet godina.

Dragana Sotirovski je novinarka RTS-a od 1992. godine, gde je najpre radila u Redakciji jutarnjeg programa, a od 1997. godine je dopinik RTS-a iz Niša. Godine 2012. postaje urednik Dopisništva RTS-a u Nišu.

Završila je Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, a trenutno je na master studijama turizma PMF-a Univerziteta u Nišu.

Autor je brojnih informativnih priloga, dokumentaranih i putopisnih emisija iz zemlje i inostranstva (Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Severne Amerike, Indije, Rusije, Južnog kineskog mora). Takođe je i scenarista i autor nekoliko dokumentarnih filmova prikazanih na domaćim i međunarodnim festivalima.

Dragana Sotirovski je dobitnik brojnih novinarskih nagrada i priznanja, između ostalih, dobitnik je Specijalne nagrade na međunarodnom Festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona „Profest“ 2011.

Godine 2013. osvojila je Gran-pri na Međunarodnom festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona „Profest“ za dokumentarni film „Duša tromeđe“, a 2015. godine je osvojila Godišnju nagradu Lokalnog antikorupcijskog foruma Niša za seriju priloga o korupciji u zdravstvu i obrazovanju. Iste godine je dobila priznanje Agencije za borbu protiv korupcije za seriju priloga o korupciji.

Sotirovska je 2015. dobila i „Zlatnu Niku“ za osvojeno prvo mesto za emisiju „Put nade“ o migranstkoj krizi na Balkanu, Interfer–Sombor. Ove godine, Sotirovska je dobila i Nagradu za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“.

Tri puta je nominovana za NUNS-ovu nagradu za istraživačko novinarstvo. Član je NUNS-a i Društva lobista Srbije.

Udata je, majka troje dece.