DROGA PRODAVANA U SOKOBANJI , NIŠU , PROKUPLJU

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti , foto PU Niš
880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama i oko 100 grama marihuane policija je pronašla u kući 25-godišnjaka u Vladičinom Hanu, a pored njega uhapšena su i dvojica Nišlija koji se sumnjiče da su kao članovi kriminalne grupe prodavali tu drogu u Nišu, Sokobanji i Prokuplju.

Zajedničkom akcijom Uprave kriminalističke policije u Nišu, Zaječaru, Prokuplju i Vranju, a u saradnji sa niškim Višim tužilaštvom, uhapšen je 25-godišnji A. V. iz Vladičinog Hana, kao i 26-godišnji D. V. i 24-godišnji D. S. iz Niša. Oni se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako navode iz policije, sumnjiče se da su kao članovi kriminalne grupe prodavali narkotike u Nišu, Sokobanji i Prokuplju, kao i da su u januaru dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od njih i oduzeta.

U pretresu kuće u Vladičinom Hana policija je juče pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali.

Takođe, nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu biljaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci – piše u saopštenju policije.

U stanu 26-godišnjaka iz Niša, koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika, mrvilica i manja količinu marihuane, a kod 24-godišnjaka tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz stana 37-godišnjaka oduzeto je oko 40 grama marihuane za koju se sumnja da je nabavljena od ove kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena daljoj prodaji. Kod 18-godišnjakinje je pronađena manja količinu marihuane, a kod 20-godišnjeg muškarca manja količina marihuane, kokaina, kao i vagica za precizno merenje – navode iz polciije.

Policija će protiv njih podneti krivične prijave Višem tužilaštvu u Nišu.