POČELA SEZONA KUPANJA NA BOVANSKOM JEZERU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Lepo vreme i visoke temperature izmamile su mnoge ljubitelje prirode da vikend provedu na Bovanskom jezeru . Sezona kupanja je počela još 1 .maja ali je , sada ,  na plažama sve više onih koji žele da plivaju .

Na plaži se mogu primetiti deca od 4 godine koja se brčkaju u plićaku i naznaju  “ za dosta “ . To posmatraju njihovi roditelji i gladaju kako im deca uživaju .

Naravno, ima i odraslih , da kažemo do 77 godina jer plivanje je najzdraviji sport ,  a i “ hvata “ se B vitamin zbog Korone . Pored ljubitelja plivanja ima dosta ribara jer sezona ulova i njima kreća ali ima i onih koji skuterima dolaze da se iživljavaju nad posetiocima prikazujući moć i silinu njihovih “ konja “ . O problemu skutera smo već više puta pisali ali kao da je ovaj problem nerešiv jer “ žestokim momcima “ nema ko da pridje i upozori ih na opasnost .

  • Svakodnevno sam na Bovanskom jezeru jer želim da uživam u njegovoj lepoti i još lepšoj prirodi . Jezero koristim , isključivo , za sunčanje i plivanje . Ove godine su me prijatno iznenadile uradjene kaskade , odnosno do nekle sredjena obala , kao i “ pečurke “ , odnosno pokriveni stolovii i stolice . Ono što mogu da zamerim , to je da tuševa i pijaće vode i dalje nema – kaže jedan od redovnih posetioca jezera , profesor Marko Protić .