ФРЕСКОПИС У ЦРКВИ МОЗГОВО

Извор : Саопштење

Припада нам велика част обавестити вас да је синоћ 9. марта 2024. год. потписан уговор о извођењу радова на осликавању- живописању, тј. фрескописању у храму Свете преподобномученице Параскеве у Мозгову .

У име црквене општине мозговске уговор су потписали старешина храма јереј о. Ђорђе Шојић и председник црквене општине г. Бобан Петровић, а за извођача Г. Дејан Недељковић, дипл.сликар, иконописац и фрескописац из Лесковца. Господин Дејан Недељковић је живописао преко 40 цркава у Епархији нишкој, а нашој црквеној општини га је лично препоручио и саветовао да тај предлог прихватимо његово преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније. У следећих неколико дана пројекат живописања ће бити презентован његовом преосвештенству Епископу нишком Г.Арсенију на увид, евентуалне исправке и коначо благослов за почетак радова. Крајњи рок за окончање живописања је 31. децембар 2027. год. Сви мештани који желе да учествују у финансирању овог богоугодног дела, који желе да још једном уграде себе у овај свети храм да се, ради договора, јаве или свештенику или председнику или било ком члану црквеног одбора.

Још једном Вас позивамо да останемо на висини као до сада, да будемо сложни и да служимо за пример нашој цркви како треба да се ради на њиви Господњој.

Све што је урађено претходних година на нашој парохији, урађено је уз Божју помоћ и уз помоћ свих вас драга браћо и сестре. Дакле не из државног буџета, не из општинског буџета, него ЛИЧНО вашим трудом, залагањем, трпљењем и одрицањем. Зато је онолико суза било, сећате се, на освећењу храма, зато јер је свако од нас и вас осетио да је тај храм нешто наше, да је део нас свих. Сећате се и суза нашег честитог Владике, који вас такође, све поштује, воли и моли се за све нас. Зато хајмо браћо да покажемо да у српском селу какво је Мозгово још увек има и Немањића и Обилића, да смо верни нашој Светој цркви и да нас није и ништа неће поколебати и удаљити од ње!

Нека би нам Господ наш Васкрсли молитвама преподобномученице Параскеве и свих Светих из рода нашега чији ће ликови красити наш храм, дао да ово велико дело приведемо крају и да сви заједно у здрављу и весељу дочекамо и дан освећења новог фрескописа као и нашег честитог Владику Арсенија!!!

Црквени одбор парохије мозговске!!!

Бонус видео :