Ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije “ Gramer “ iz Aleksinca potpisali su danas u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu ugovor o izdvajanju podsticajnih sredstava za novu investiciju te kompanije, čija je ukupna vrednost četiri miliona evra.

Knežević je istakao da će nova investicija omogućiti upošljavanje 450 novih radnika tako da će „Gramer“ dostići brojku od 1.700 zaposlenih. On je istakao da je Vlada Srbije napravila dobar ambijent za dolazak investitora i ukoliko nastavi ovim tempom Srbija će uskoro morati da traži radnike sa strane.

U poslednjih par godina investitori su na području juga Srbije uložili preko 600 miliona evra i zaposlili 25.000 ljudi„, kazao je Knežević.

Niko od sagovornika nije hteo da kaže o kolikoj se podsticajnoj sumi radi u ovkvuru ovih 4 miliona evra

Direktor kompanije „Gramer“ Pjerludji Djione istakao je da će nova investicija obezbediti toj kompaniji siguran posao do 2.023. godine.

Pored novih radnih mesta, nova investicija će omogućiti uvodjenje novih tehnologija kakvih do sada nije bilo u Srbiji„, izjavio je Djione.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež podsetio je da kompanija „Gramer“ koja se bavi proizvodnjom navlaka za automobilska sedišta, četvrti put proširuje svoje pogone i proizvodnju u Aleksincu.

Čadež je pozvao privrednike da preko komore apliciraju za podsticajna sredstva koje Vlada Srbije i Razvojna agencija odobravaju investitorima.

On je rekao da su pred potpisivanjem ugovori koji će obezbediti podsticaje za 53 kompanije koje će investirati 1,3 milijarde evra i otvoriti 30.000 novih radnih mesta.

B.Ljubisavljević, jugmedia.rs, Foto Dušan Stevanović