aleksinac.biz

S obzirom da većina medija zbog tiraža ili gledanosti u Srbiji, na žalost u prvi plan stavljaju i veličaju , takozvane „žestoke momke“, odnosno, barabe, ubice, narko dilere, redakcija aleksinac.biz želi da svojim tekstovima, u prvi plan, stavi one pozitivne stvari,odnosno pozitivne  i pampetne momke i devojke koji se ističu svojom inteligentnošću i radom. Upravo zbog toga objavljujemo ovaj tekst, kako bi tim pravim ljudima dali šansu da se iskažu. Realnost je sasvim drugačija. Vrednosti ovih mladih ljudi, ovde niko ne ceni i oni su primorani kao genijalci da se isele iz svoje grude i ustupe mesto onim drugim. 

Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se  iz Rio de Žaneira u Beograd.

Oni su se po dolasku na aerodrom zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine.

Učenik drugog razreda Aleksa Milojević, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju, zahvalio je svima koji su omogućili pripreme, proces selekcije i finansijsku podršku za odlazak na takmičenje istakavši da se srpska ekipa „očigledno“ dobro spremala.

Olimpijada sama po sebi nije nikada lako takmičenje. Takmičite se sa više od 600 ljudi iz celog sveta koji su se spremali isto kao i vi čitave godine da dođu i da tu odmere znanje sa vama. Mi smo se očigledno dobro spremali, naši rezultati to pokazuju. Nastavićemo da radimo naravno i sledeće godine ćemo se potruditi da ostvarimo još veće rezultate“, rekao je Milojević.

Dobitnica bronzane medalje Ivana Ivančić istakla je da je ljubav prema onome što radi ono što je dovelo do medalje i rekla da se nada još boljim rezultatima sledeće godine.

Članovi Državne komisije za takmičenja iz matematike na aerodromu su istakli da se da Komisija trudi da svake godine uvede poboljšanja u sistem takmičenja navodeći da je to bio slučaj i ove godine kao i da je njima kao vođama bilo zadovoljstvo da učestvuju, iako je po obimu to bio veliki posao što je bio dodatni razlog za radost.

Članovi komisije su istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine za šta postoje osnove s obzirom na to da od šest članova srpske ekipe, njih petoro ostaje u konkurenciji za sledeću godinu.

(Piplmetar/Agencije)