GRAND PRIX ZA FILM DUŠANU STEVANOVIĆU

www.aleksinacbiiz.com , Redakcija

Na 19. Medjunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zlatna buklina“ koji je održan u Velikoj Plani , Dušan Stevanović novinar i producent iz Aleksinca osvojio je prvu nagradu i Grand prix za svoj film „Zašto su najbolji“ ? Ovaj dokmentarac govori o najboljim sportistima na svetu Novaku Djokoviću i Nikoli Jokiću posmatranih iz jednog neobičnog ugla .

Nagradu ovom dokumentarnom filmu i autoru Dušanu Stevanoviću dodelio je vrlo eminentni žiri u sastavu Nikola Lorencin , reditelj , glumac Ivan Vučković i Žarko Pekez , snimatelj .

– Ovo priznanje mi mnogo znači jer ovo mi je druga medjunarodna nagrada za filmove koje pravim , što upotpunjuje moju kolekciju sa još tri državne nagrade u novinarstvu . Trudiću se da i u buduće moj rad i stvaralaštvo ostane na tako visokom nivou i da će biti prepoznato od strane ljubitelja dokumentarnog filma . Inače , sve filmove radim u svom studiju „Dar-Mar“ koji mi pruže izuzetne uslove , pogotovo što poseduje „green room“ sa specijalnim video efektima – rekao je dobitnik Gran pri nagrade , Dušan Stevanović .

Na Festivalu dokumentarnog filma učestvovalo je preko 280 radova iz 133 redakcija i produkciskih kuća , a nagradjeni su bili i filmovi RTS-a , TV Prva , Tanjung-a kao i redakcija iz okruženja .

Tako je Dušan Stevanović novinar i producent iz Aleksinca stao rame uz rame sa velikim produkciskim kućama i imenima kao što su fudbaler Dušan Savić , Žika „šarenica“ , glumac Miloš Vasić i ostali .

Festival dokumentarnog filma „Zlatna buklija“ pokrenut je 2006 godine sa ciljem da podstakne produkcije i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog stvaralaštva kao jedinstvenog filmskog izraza .