OTKRIVENI DETALJI NESREĆE . TUŽILAŠTVO O SMRTI MUŠKARCA KOJI JE ISPAO IZ SANITETA

Piše : u centar.rs

Muškarac B.G. (42) iz Batočine stradao je juče kad je ispao iz sanitetskog vozila kod Aleksinca, on je transportovan uz pratnju policije.

– Bio je u sanitetu KC Kragujevac u pratnji policijskih službenika PU Kragujevac, a vozili su ga do Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“. U toku prevoženja, u visini naplatne rampe „Aleksinački Rudnici“, dok je sanitet bio u pokretu, B.G. je ispao kroz vrata saniteta i pao na kolovoz usled čega je nastupila smrt lica – navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i dodaje:

– Dežurni tužilac izašao je na lice mesta radi vršenja uviđaja zajedno sa Saobraćajnom policijom Policijske uprave u Nišu i PS Aleksinac – Odeljenje kriminalističke policije u čijem prisustvu je mrtvozornik konstatovao smrt na licu mesta i naložio je prikupljanje obaveštenja od učesnika događaja.

Naloželo je obavljanje vanrednog tehničkog pregleda sanitetskog vozila, alkotestiranje učesnika događaja kao i da se obavi obdukcija sa toksikologijom pok. B.G., a sve u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka predmetne nezgode.