TV SUPER D+ U DOLJEVCU , MEDJUREGIONALNO TAKNIČENJE – CRVENI KRST

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i kamera , you tube aleksinac biz , pritisnite „zaprati“ , subscribe

Za vikend je u Doljevcu, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić „ održano Medjuregionalno takmičenje Crvenog krsta Srbije iz prve pomoći i realističkog prikaza stanja povreda i obolenja .

Na takmičenju je učestvovalo 22 ekipe iz 11 gradova i opština i to ekipe iz Niša , Merošine , Zajećara , Prokuplja , Smedereva , Vranja , Požarevca , Petrovca , Boljevca , Kuršumlije i Doljevca .

Manifestaciju je otvorio predsednik Opštine Doljevac , Goran Ljubić .

U ime Crvenog krsta Srbije i njenog predstavnika dr Biserke Obradović prigodan poklon dobila je predsednik Crvenog krsta Doljevac , dr Žaklina Stanković .

Sve prisutne učesnike kojih je bilo preko 300 kao i gledaoce pozdravili su i skup otvorilli dr Branislav Ljiljak ,a ispred domasćina , Crvenog krsta Doljevac predsednik, dr Žaklina Stanković i sekretar Danijela Kostić . Skup je zatvorila primarijus , dr Biserka Obradović .

Takmičenje se odvijalo u kategorijama : petlići , podmladak i omladina , a realizovalo se na 9 poligona.

Na jednom od poligona, vatrogasna sluzba i predstavnici policiske stanice Doljevac posebno su prezentovali svoje aktivnosti.

Na kraju ,uz veliko interesovanje svih , proglašeni su pobednici .

U kategoriji REALISTIČKI PRIKAZ SLUČAJEVA : treća je ekipa Prokuplja , druga Požarevca dok je prvo mesto osvojila ekipa Niša , u kategoriji podmlatka treći je Crveni krst Doljevac, drugo je Vranje , a prvo mesto je osvojio Niš . U konkurenciji omladinaca treći je Požarevac, drugi Niš , dok je prvo mesto osvojila ekipa iz Zajećara .

Najbolje plasirane ekipe takmičiće se na državnom prvenstvu koje se organizuje 14 septembra u Novom Sadu .