www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Na  licitaciji javnog izvršitelja , najbolju ponudu za kupovinu bivše , najveće pekare u aleksinačkom kraju , „ Ishrane „ dali su Stojan i Nenad Djordjević , preduzetnici iz Aleksinca i postali vlasnici ovog preduzeća . Oni su kupili 64 ara zemljišta i 3.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora .

  • Trenutno nam je cilj da ove ruinirane objekte obnovimo i stavimo  u funkciju . Još uvek nismo odlučili , šta će se u bivšoj  „ Ishrani „ raditi . Otvoreni smo za saradnju ,  a konsultovaćemo se i sa lokalnom samoupravom . Pored velikog zemljišta , posedujemo i proizvodne hale  pogodne za sve vrste delatnosti . Postoji mogućnost da sami krenemo sa nekom proizvodnjom ali postoji mogućnost da i drugima , pogotovo inostranim i domaćim investitorima , izdamo taj prostor . – rekao je jedan od vlasnika , Nenad Djordjević

Inače , lokacija „ Ishrane „ je na vrlo atraktivnoj lokaciji , gde je nekada bila aleksinačka , industriska zona . Nalazi se odmah , uz kanadsku fabriku „ Magna „ , zatim fabriku za preradu voća i povrća „ Monus „ , Trgovinsko preduzeće „ Rival „ i ostale bitne fabrike za ovaj kraj , a tik uz auto put . ,Svojevremeno se govorilo da ći i „ Lidl , zbog , mnoštva radnika u tom delu , otvoriti svoj market .