LESKOVČANI „OBEĆALI“ NAPRETKU DA ĆE IH VODITI NA ROŠTILJ, SAMO DA IH VIŠE NE „TOVARE“

Tekst i foto Dušan Stevanović

Samo 15 minuta trebalo je košarkašima Napretka iz Aleksinca da sruše otpor Zdravlja u Leskovcu i nanesu im težak poraz od 26 koševa razlike 77 103 . Poraz je mogao biti i ubedljiviji ali igrači Zdravlja su „obećali“ Aleksinčanima da će ih posle utakmice voditi na popularni leskovački roštilj, pa ovi nisu više hteli da ih “tovare”. Tako je Napredak izvojevao 4-tu uzastopnu pobedu u Drugoj ligi, a analizom rasporeda takmičenja,u naredna 3 kola do kraja godine , nema ko više da pobedi Aleksinčane. Trenutno, Napredak zajedno sa Klikom deli 4 I 5 – tu poziciju ali se, uskoro, očekuje i veći skok na tabeli .

Napredak je, definitivno, u usponu forme.Posle početnih problema oko formiranja, skoro, potpuno nove ekipe, trener Raičević uspešno sklapa kockice. Skaut i “prijatelj kluba” Sladjan Stojković Musa, legendarni aleksinački i jugoslovenski košarkaš, šalje svojim drugarima zaista izuzetne igrače iz Beograda. Dolaskom Marka Stevanovića iz Dinamika Beograd i povratnikom Šikmanom, a pored , takodje, odličnih Bogavca, Jančića,Zornića,Mitića, Djurdjevića i ostalih, Napredak postaje ekipa za respektovanje. U koliko nastave sa ovakvom igrom i ne dodje do osipanja ekipe zbog nedostatka para, realno je očekivati da se Aleksinčani umešaju za plasman u viši rang. I raspored takmičenja ide na ruku s obzirom da sve favorite, u buduće, dočekuju kod kuće.

Na ovoj utakmici najbolji igrač bio je Marko Stevanović sa indeksom uspešnosti  34. On je postigao i 26 poena, 19 poena postigao je Bogavac, Jančić 18, Šikman 16. U redovima Zdravlja, Jović je postigao 30 koševa.

U narednom kolu, u subotu, Napredak dočekuje Žarkovo iz Beograda.