MERIMA NJEGOMIR U ŽITKOVCU KUPILA HIT PESMU

Tekst i foto Dušan Stevanović

Malo ko zna da poznati pevači kupuju tekstove za svoje pesme u Žitkovcu kod Aleksinca . Najpoznatije ime je Merima Njegomir , poznata estradna pevačica , a bilo je tu i drugih poznatih imena , poput , Muharema Serbezovskog i Jašara Ahmedovskog . Svi oni „ kucaju na vrata „ anoninom tekstopiscu Sladjani Ivanović koja živi i radi u Žitkovcu .  Zato treba obratiti pažnju na pesmu „ Žao mi je „ koju će Merima Njegomir objaviti do kraja godine , kao i na pesme „ Dal te sada, drugi ljubi „ Jašara Ahmedovskog i neke druge pesme Muharema Serbezovskog .  Njene tekstove uzima i Suada Karišik , glumica i pevačica koja je nastupala u Kusturičinim filmovima .

Od anonimnih pevača , Sladjana spominje dobru saradnju sa Dušicom Mladenović iz Aleksinačkog Bujmira koja , sada , u Beču peva njene pesme „ Nisi sada onaj isti „ i „ Žedna prica „ .

Sladjana Ivanović rodjena je u Župskom Aleksandrovcu ali je sudbina navela da se uda u Žitkovcu i tu i ostane . Radila je u najvećoj jugoslovenskoj fabrici filtera „ FRAD „ , u  Aleksincu , da bi prošle godine završila na Birou za zapošljavanje kao i sve ostale kolege . Tekstove za pesme piše već 30 godina . Sve te pesme stajale bi samo u pesmaricama da nije upoznala neke poznate kompozitore koji su bili oduševljeni njenim tekstovima . Tako je krenula saradnja sa poznatim kompozitorom Časlavom Djokovićem koji je uzeo njen tekst za pesmu „ Pobegla si , pobegla „ .     Kasnije je bilo mnogo lakše .

Medjutim , problem na srpskoj estradi je , što se tekstovi mnogo kradu !!!! Sladjana kaže da nema rešenje za taj problem . Potvrdjuje da je to istina ali da ona može uvek da napiše više pesama , nego što oni mogu da ukradu .

Tekstopisac , Sladjana Ivanović ima i lep glas , pa i sama ume da zapeva  , mada kaže da je nastupanje na estradi kao pevačice , ne interesuje mnogo .

Za kraj , Sladjana je poručila svojoj publici , da joj je cilj da se sva posveti pisanju tekstova i konačno , nadje svoje mesto u sazveždju estrade .