MILAN KOJI JE POGINUO U NEMČKOJ , PRE GODINU DANA IZGUBIO SESTRU U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Pišu Večernje novosti , novinar J . Ćosin

MILAN Lepojević (27), koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, bio je brat od tetke Tanje Jović (29), nastradale na isti način 2020. godine.

Zla sudbina zadesila je porodice Lepojević i Jović iz okoline Aleksinca, koje su familija, a koje su za samo godinu i po dana izgubile dva člana, brata i sestru – Milana Lepojevića (27) i Tanju Jović (29). Oboje su poginuli u saobraćajnim nesrećama, Milan u ponedeljak u Nemačkoj, a njegova sestra Tanja u januaru 2020. godine.

– Zašto, Bože, zašto uzimaš ove lepote? Zašto si nam uzeo dva najlepša cveta? Zašto nam uzimaš mladost i budućnost? Zar ti gore treba njihova lepota, njihove vredne ruke, njihove poštene i neiskvarene duše, zar ćeš njihovom lepotom da krasiš rajske dvorove? Zašto nam ih uze, Bože, ako negde postojiš? – ovim potresnim rečima se od svog sestrića Milana oprostio Tanjin otac, Aca Jović iz Žitkovca.

Jović kaže da je velika tragedija pogodila celu njegovu porodicu, najpre početkom 2020. gubitkom ćerke, a Milanova smrt ga je, kako kaže, ostavila bez reči.

On je tu kod nas često dolazio, jer ne samo da mi je najbliži rod, sin od sestričine, nego što smo se razumeli, shvatali, znali smo da popričamo, da se pošalimo. Pre odlaska u Nemačku bio je kod nas. Prvi put je išao u Nemačku. Malo se dvoumio, ali videlo se da je odlučio. Šta da kažem o takvom momku, pobožnom, prepoštenom, radnom… Rekoh mu: „Idi, sine, tamo gde misliš da možeš da zaradiš, ali beži od građevine.“ I onda sam video sliku u novinama. Više ne znam ni da objasnim to osećanje. Ćerku sam izgubio pre godinu i po dana, sad ovo drago dete – priča Jović.

Čitav Aleksinac je još od ponedeljka u šoku zbog smrti četvorice sugrađana u Nemačkoj. Tog dana oko 9.30, osim Milan Lepojevića, poginuli su i Nikola Stanković (31), Miloš Utković (32) i Srđan Asanović (42). Sva četvorica su krenula na rad u Nemačku. Išli su auto-putem i nedostajalo je još desetak kilometara da stignu na odredište. Tada se dogodila nesreća, njihov BMW 520 se otpozadi, bez kočenja, zakucao u kamion.

Ožalošćeni Miljko, otac Milana Lepojevića kaže da tuga ne posustaje, ali i iznosi nešto što se priča po aleksinačkom kraju, a što je neko video u novinama.

– Ne zna se još ko je vozio BMW, ali se priča da se u jednoj traci saobraćaj odvijao normalno, dok je u drugoj bio usporen. Tu se spominje neki drugi BMW, koji je hteo da pretekne naše momke, i zato su oni uleteli u sporu traku i udarili u kamion. Taj drugi auto im je praktično presekao put – priča otac.