www.aleksinacbiz.com , Tekst Dušan Stevanović , Foto FB

Jedna od najaktivnijih i najuspešnijih mesnih zajednica u Opštini Aleksinac , Mesna zajednica Vukašinovac primorana je  da , verovali ili ne , održava svoje sastanke u kapeli . Ovo je , valjda ,jedinstveni slučaj u Srbiji , da neko ko hoće da radi i pomogne svojoj zajednici , nema ni minimalne uslove za rad .

  • Imamo objekat koji je nekada bio kanelarija za rad , sastanke i aktivnosti mesne zajednice ali je taj objekat toliko oronuo da se krov , gotovo , srušio , a malter sa zidova odavno otpao . Uopšte nije bilo bezbedno boraviti u njemu . Ranije sam sastanke održavala u svojoj kući , dvorištu , kad kako ali sa pojavom korone morali smo da prestanemo . Zato smo odlučili da svoje sastanke održavamo u kapeli jer je tamo lepo sredjen prostor i odgovara merama preduzetim protiv korone – kaže predsednica Mesne zajednice Vukašinovac , Gordana Vasiljević .

Inače Mesna zajednica Vukašinovac veoma aktivno radi . Renovirane su mnoge česme , sredjeni putevi u selu , napravljen je dečiji park i još mnogo toga .

  • Zahtev i kompletnu dokumentaciju oko renoviranja objekta mesne zajednice smo odavno predali nadležnim službama i dobili uveravanja da će objekat biti popravljen . Medjutim , do sada je sve ostalo na obećanjima – kaže predsednica Vasiljević .

Izgleda da je kapela u Vukašinovcu najznačajnije i najposećenije mesto , najpre zbog prirode stvari svoje namene , a zatim što se u njoj donose i najvažnije odluke vezane za selo .