MIRKO POČEO SEZONU KUPANJA NA BOVANSKOM JEZERU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović novinar

Mirko Kulundžić ,penzioner iz Aleksinca , star 67 godina počeo je sezonu kupanja na Bovanskom jezeru 7 februara .

On je iskoristio lepo vreme i temperaturu od 15 tak stepeni da započne ovogodišnju sezonu kupanja na Bovanskom jezeru .

-Vreme je bilo lepo , sunčano , bez vetra i to je bio dovoljan razlog da otpočnem ovogodišnju sezonu boravka na Bovanskom jezeru . Jedino je voda bila malo hladnija , oko 5 – 6 stepeni , pa nisam dugo ostajao na plivanju – kaže Mirko Kulundžić .

Kulundžić je jedan od zaljubljenika vode i svo svoje slobodno vreme provodi na jezeru . Njegova sezona počinje od ranog proleća do kasne jeseni , nekada i do kraja oktobra . Uskoro očekuje da mu se pridruže i ostali drugari zaljubljenici u Bovansko jezero, Irena i Dejan Vuksanović , Vlada , Žika , profesor Protić , Zdenko električar ,Dule novinar i ostali .

Kao i obično , on uvek , otvori i svoj šator sa pomoćnim priborom , a napravio je i mali splav za sunčanje . Oseća se i ponaša kao domaćin na jezeru . Prima i posećuje goste , razgovara sa njima i gotovo da nema “ stranca “ na jezeru koga Mirko nije ugostio . . Zapamtio je mnoge mile ali i nemile dogadjaje na ovom prekrasnom delu aleksinačke obale ali najdraži susreti su mu sa strancima iz „belog sveta“ koji , iz nekih nepoznatih razloga , zahvaljujući Googlu dolaze upravo ovde i oduševljavaju se prirodom .

BONUS VIDEO : BOVANSKO JEZERO