MNOGE AMBULANTE NE RADE U ALEKSINAČKOM KRAJU

Дом здравља Алексинац је одржао шири колегијум са надлежним службама, организовао дежурства у удаљеним амбулантама како не би дошло до замрзавања услед изузетно ниских температура које се најављују наредних дана, а већ су обезбеђене и потребне количине соли за период када температура буде омогућавала њено деловање, пошто на испод шест степени испод нуле со практично не делује.

Пошто је аутопут од Ниша ка Алексинцу целог јутра блокиран, велики број лекара који живе у Нишу није могао да дође до својих радних места, па обавештавамо јавност да из наведених оправданих разлога данас неће радити гинеколошка амбуланта после подне, као и амбуланта у Корману. Од удаљених амбуланти раде амбуланте у Тешици, Катуну, Дражевцу, Мозгову и Житковцу, а остале удаљене амбуланте нису данас ни требале да раде сходно распореду рада. Одељење кућног лечења и неге није могло да изађе на терен.

Хитна помоћ ради у отежаним условима, обезбеђено је једно теренско возило (Лада Нива) ради посете критичним пацијентима у недоступним деловима општине.

Пацијентима препоручујемо да најпре телефоном утврде која амбуланта ради од понедељка и наредних дана пре него што крену ка њој (ОВДЕ), јер у овом тренутку не можемо знати какве ће временске прилике бити од понедељка.

sajt Doma zdravlja , aleksinac.biz,foto Dušan Stevanović