Zavejan put Vukanja – Ribarska banja

agencija Beta,aleksinac.biz

NIŠ – Snabevanje strujom u selima na području Niša i opštine Gadžin Han normalizovano je, dok bi 250 domaćinstava u opštini Merošina struju trebalo da dobije tokom noći, rekao je večeras Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

„U toku noći struju bi trebalo da dobije i preostalih 250 domaćinstava na području opštine Merošina“, kazao je Cvetković.

Zbog kvarova na elektromreži skoro 3.000 domaćinstava na području grada Niša, opštine Gadžin Han i opštine Merošina juče je ostalo bez struje.Na području opštine Gadžin Han bez struje bilo je oko 1.500 domaćinstava, na području opštine Merošina oko 1.300 domaćinstava, i u niškim selima Brenica, Kamenički Vis i Cerje oko 150 domaćinstava.

Skoro tri hiljade domaćinstava u selima na području Nišavskog upravnog okruga od juče je bilo bez struje, a pojedina sela nemaju ni vode jer nema struje, potvrdio je danas komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

„Bez struje je oko 1.500 domaćinstava u osam sela na području opštine Gadžin Han i oko 1.300 domaćinstava u šest sela u opštini Merošina. Bez struje je i oko 150 domaćinstava na Kameničkom visu i u niškim selima Brenica i Kamenica“, kazao je Cvetković na na vanrednom sastanku Okružnog štaba.

On je rekao da ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova na elektromreži tako da bi snabdevanje strujom trebalo ba se normalizuje danas ili eventualno sutra prepodne.Cvetković je kazao da na području Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana i Merošine još ima neprohodnih, zavejanih lokalnih puteva, a ekipe nadležnih preduzeća su na terenu i čine sve kako bi ih očistile.

„Postoji problem s putem Vukanja-Ribarska banja. Ta sabraćajnica nije očišćena jer se tamo prepliću nadležnosti javnih preduzeća opštine Aleksinac i republičkog preduzeća za puteve“, kazao je Cvetković.

On je kazao da se nada da će taj problem biti što pre rešen jer u tom kraju ima mnogo ljudi koji moraju na dijalizu i neophodna im je zdravstvena pomoć.

„Okružni štab je preporučio svim opštinskim štabovima za vanredne situacije da uvedu neprekidna dežurstva dok traju niske temperature“, izjavio je Cvetković da bi se blagovremeno reagovalo ako stanovnicima zatreba pomoć.Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović je rekao da su pripadnici Uprave juče u deset intervencija spasli 22 lica.

„Pored tih intervencija, imali smo i čak devet akcija gašenja požara. U tim požarima niko nije povredjen, ali smo morali da angažujemo ljude“, rekao je Mitrović.

On je istakao da su se zapalili dimnjaci, krovovi i jedan automobil.

Mitrović je rekao da je Uprava za vanredne situacije zbog nevremena juče povećala broj spasilaca.

Foto Dušan Stevanović,S.Petrović