MNOGO TUŽNA PRIČA : STARI PROFESOR I ŽVAKA – NA BRDJANCI

www.aleksinacbiz.com ,  Dušan Stevanović tekst i kamera , you tube aleksinac biz ( pritisnite „PRATI „, SUBSCRIBE)

Nikada Čovek nezna , šta može da ga snadje u životu .

Jedan profesor u penziji navikao je da svakog dana , sa rukama na ledjima , onako polako, prošeta Brdjankom .Tako je bilo i ovoga puta .  Sam sa svojim mislima , lagano , nogu pred nogu “ izbijao je brdo “ . Pre svega radi zdravlja, a i da uz put , nekog sretne i popriča .

U  jednom trenutku vide nekoliko mladih ljudi i pozdravi ih . Ličili su mu na njegove djake iz srednje škole kojima je nekada predavao . – “ Zdravo deco , kako ste “ – reče profesor u penziji ,  a u glavi mu se vrati slika, kako je predavao i vaspitavao djake . Deca vesela i razdragana pozdraviše profesora .  – “ Kako ste profesore ? – priupitaše deca . Profesoru je bilo milo .  Setili su ga se …

I tako je počela priča izmedju dece i profesora u penziji … U jedom trenutku neki omladinac upita profesora ? – “ Profesore , mi žvaćemo žvake , hoćete i  vi jednu  žvaku ? Iako nikada nije žvakao žvake , profesoru je bilo žao da ih odbije ,a sdruge strane ,bilo mu je drago da su ga deca počastvovala … , uvažila … i uz veliku zahvalnost uzeo žvaku da zajedno žvaće  sa „svojim učenicima “ …

Nakon kraće priče , bivši profesor je nastavio sa šetnjom . Onako polako , nogu pred nogu . No , osetio je da mu nešto nije dobro . U glavi mu je bilo “ mutno “ … Nije znao o čemu se radi . S obzirom da je prevalio 70 – tu , pomislio je , najpre , da mu je skočio pritisak . Zatim se uplašio da nije srce u pitanju ?

Posle kraćeg vrmena , okrenuo se i hitno otišao kod lekara i požalio na simptome . Lekari su odmah reagovali i napravili neophodna ispitivanja . Rekli su mu da je u odličnom stanju za svoje godine . Ipak , profesoru u penziji je i dalje bilo “ mutno “ u glavi još jedno izvesno vreme .

Pretpostavka je da su deca dala profesoru “ crnogorsku žvaku “ koja je sada hit medju omladinom .

BONUS VIDEO : PARK BRDJANKA U  ALEKSINCU