POČINJE SUDJENJE DŽUNIĆU ZA TROSTRUKO UBISTVO

Piše : Politika , novinar Tomislav Todorović

Trostrukom ubici, penzionisanom vatrogascu iz Moravca kod Aleksinca Goranu Džoniću preti doživotna robija

U Višem sudu u Nišu, zvanično je potvrđeno „Politici”, sutra će pripremnim ročištem početi suđenje Goranu Džoniću (61), vatrogascu u penziji iz Moravca kod Aleksinca, kojeg optužnica tereti za trostruko ubistvo izvršeno u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine. Optuženi Džonić će odgovarati za monstruozno ubistvo i likvidaciju svog brata od tetke Gorana Đokića, rođenog 1964. godine i vlasnika menjačnice u Aleksincu, Goranove supruge Gordane, rođene 1967. godine i njihove kćerke Lidije, rođene 1996. godine.

Pripremno ročište zakazano je pošto je u Višem javnom tužilaštvu u Nišu u decembru prošle godine završena istraga i podignuta optužnica protiv Gorana Džonića, koji se tereti za krivična dela teškog ubistva, nezakonitu prizvodnju, držanje i nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih naprava. Na rešenje ovog tužilaštva Džonić i njegovi branioci su se žalili, ali je niško Apelaciono tužilaštvo sredinom januara ove godine kao neosnovanu odbilo njihove žalbe, čime su se stekli svi uslovi da suđenje počne i da zločinac bude izveden pred lice pravde.

Težak zločin, kakav se ne pamti na jugu i jugoisotku Srbije, izvršen je pošto je Goran Džonić oko ponoći između 26. i 27. septembra 2021. godine izvršio otmicu svojih bliskih rođaka, odnosno tročlane porodice Đokić, koja se iz Moravca vraćala u Aleksinac. Ubica je rođake usmrtio hicima iz pištolja na obali Južne Morave, između sela Moravac i Tešica gde je i spalio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, kao i njihov automobil marke „volksvagen pasat”. Posle zločina opljačkao ih je i prekrio lišćem u smećem na obali reke.

Tokom opsežne istrage policije, žandarmerije i BIA uhapšeni su osumnjičeni za ovo monstruozno ubistvo Goran Džonić, njegova dva sina Milan i Stefan, kao i braća Konstantin i Kostadin Milošević iz Moravca, ali su svi tokom istrage, osim penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića, oslobođeni odgovornosti za trostruko ubistvo.

Kao što se pretpostavljalo još prvih dana posle zločina, tročlana porodica Đokić iz Aleksinca ubijena je iz koristoljublja. Inače, za izvršena krivična dela optuženom Goranu Džoniću preti kazna doživotnog zatvora.