MOMAK IZ ALEKSINCA I DEVOJKA IZ NIŠA PLJAČKALI PO BUDVI

BUDVA – Budvanska policija uhapsila je srpske državljane Milana Borkovića (24) iz Aleksinca i njegovu devojku Katarinu Veličković (25) iz Niša, koji su  osumnjičeni da su počinili pet krađa na Slovenskoj plaži u Budvi.

Momak i devojka su uhapšeni u policijskoj zasedi dok su pokušavali da ukradu lične stvari i torbu sa plaže dok su se turisti kupali u moru. Policijski inspektori, kojima je ranije prijavljeno da se na toj plaži dešavaju učestale krađe napravili su zasedu kako bi uhvatili lopove koji su im zadavali muke.

Turisti su počeli da prijavljuju da im nestaju dragocenosti, mobilni telefoni, novac i ostale lične stvari, koje su ostavljali ispod suncobrana.

Borković je uhapšen u trenutku dok je sa ukradenom torbom pokušao da ode sa plaže, a uhapšena je i njegova devojka koja mu je davala podršku.

Njih dvoje su, navodno, došli na letovanje u Budvu i nedostatak novca za provod i boravak obezbeđivali su svakodnevnim krađama.

Na kojoj će plaži da se kupaju odlučivali su tek kada odaberu metu, a to su obično bili porodični ljudi ili turisti za koje su procenili da su imućni. Koristili su to što su momak i djevojka, pa niko ne bi ni posumnjao da se radi o iskusnim lopovima. Budvanski policijski inspektori, navodno, imaju dokaze da su Borković i Veličkovićeva počinili pet krađa. Oni su zadržani u stanici policije, a juče su privedeni osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.