MOZGOVO :Baku goreli peglom da prizna gde je zlato? Odneli pola miliona u ogrlicama, narukvicama i zlatnom nakitu

Piše : GRADJANIN.RS , Autor Marko Smiljanić

Aleksinački kraj ne pamti takvo zverstvo pljačkaša nad jednom porodicom kao što su to doživeli članovi gasterbajterskog domaćinstva Obradović is sela Mozgovo kod Aleksinca.

Unuk Aleksandar i otac Zoran

Miroslav Obradović (68), njegova supruga Julijana(68), njihov sin Zoran (50) i unuk Aleksandar (19) mučki su vezani i isprebijani u svojoj kući 8. septembra. Pritom su od ove porodice četvorica razbojnika oteli novac i nakit u vrednosti od oko pola miliona dinara.

Koliko su razbojnici koji su još uvek u bekstvu, zverski tražili priznanje dovoljno govori činjenica da su baku Julijanu goreli svećom i peglom po telu da prizna gde su dragocenosti, a njenom mužu su polomili jagodičnu kost. Agonija porodice Obradović je trajala od 3,00 sata ujutru do zore.

Zoran i ja smo 20 godina radili u Švajcarskoj. Unucima smo kupovali narukvice, dukate, lančiće i sve smo to čuvali za njih. Od kada ih je majka pre sedam godina napustila, podredili smo život njima, zato smo i oklevali da kažemo gde je nakit. Nadali smo se da će odustati, ali bili su toliko brutalni da smo na kraju poklekli i rekli gde je zlato. To što su oni nama uradili nema ni na filmu, a i od takvih scena se ježim i na ekranu. Nisam ni slutila da će se nama dogoditi – priča Julijana.

Julijana Obradović pokazuje svoje povrede

Baka Julijana pokazuje stravičnbe povrede po telu i priča šta se sve dogodilo te noći.

Probudile su  nas ruke na ustima. Jedan je stajao pored mene, a drugi pored mog supruga. Govorili su nam da ćutimo i tražili su pare. Suprug je govorio da nemamo novac u kući, da je sve u banci, a onda su počeli da nas udaraju pesnicama. Krvnički su se ponašali prema nama– ispričala je Julijana.

Ona kaže  da je zatim u sobu uleteo još jedan razbojnik koji je doveo i njihovog sina koji je bio na spratu.

Bio je krvav. Vilica i cela desna strana mu je bila otekla, krv je šikljala iz nje. Vezali su ga i spustili ispred nas. U tom trenutku je i naš unuk sišao sa sprata, jer je čuo da se nešto dešava. Njega su jednom udarili i vezali. Jadno dete bilo je izbezumljeno. Sve su nas držali zarobljene u jednoj sobi– prepričava drhtavim glasom ona.

Izbezumljeni da prete kako će ih sve unakaziti, i kako će povrediti i njihovu unuku koja je u Nišu. Baka Julijana kaže da su dobro znali kretanje svih iz porodice.

Jedan od njih je uključio peglu u struju i počeo da me prži njome po telu. Najpre mi je vrelu peglu stavio na ruku, zatim na nogu. Trpela sam misleći da će odustati. Kada su zapretili da će unuku napraviti ožiljak koji će nositi ceo život, suprug je rekao:

„Daj im zlato“.

Pustili su me i ja sam ih odvela do sobe u kojoj je aktovka puna zlata. Skinuli su nam čak i venčane burme, sat, unuku su polomili laptop, odneli mobilni telefon – objašnjava Julijana.