Van Gogh, Neverne bebe, Daniel Kajmakoski okupljeni oko humanog cilja

U današnjem vremenu se, više nego ikada pre nameće potreba da značenja reči „građansko“, „odgovornost“, „aktivizam“ – izgovaramo sa velikim znakom uzvika. Često, izgovarajući ih, nismo sasvim sigurni šta te reči zaista znače. Ali i ta nesigurnost je, na neki način (zapravo, na mnogo načina) stvar, potreba i problem današnjeg doba. Jedino smo sigurni da se svi ti pojmovi u praksi primenjuju sa akcentom na „razvoj“, „doprinos“ i „unapređenje“.

Van Gogh; foto: Informer.rs

Ali suština je da o tome ne treba nikada govoriti bez konkretnog, opipljivog primera.

Konkretno, opipljivo i sasvim primenljivo jeste združiti kulturu, umetnost, zabavu i istoriju u jedan humani cilj. Tako nešto žele da postignu vlasnici niškog kafea „Vožd“. Naime, došli su na ideju da 15. i 16. septembra, na platou kod Vrežinskog bazenaorganizuju „Human fest“, muzičku manifestaciju čija je svrha prikupljanje sredstava za niški Klinički centar. Ujedno, ovaj događaj ima za cilj i da bude jedan vid obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta.

Po ceni ulaznice od 500 dinara koju možete kupiti u niškom kafeu Vožd (ul. IX brigade 25b) moći ćete da uživate u izvedbama kultnih i šire poznatih bendova kao što su: Van Gogh, Neverne bebe, Totalni klošari, Penthouse band, Daniel Kajmakoski, En Passant, Free Fall (veterani 63. Padobranske brigade), Opposite Way, Pop Herc Karo bend i uz sve to, naravno, biće mesta i za goste iznenađenja.

Neverne bebe; foto: Gorana Obradović

Prethodno najavljeni nastup grupe Riblja čorba na Human festu je odložen iz tehničkih razloga, a novi termin koncerta biće naknadno objavljen. – navode organizatori i nadaju da će ova akcija svima tačno objasniti šta znači ona stara: „misli globalno, deluj lokalno“.

Daniel Kajmakoski; foto: Facebook

Razmislite i vi, pa udružite želju da pomognete viši cilj sa željom da se dobro zabavite.