VIDEO PRILOG : NAJLEPŠI BOKSER “ GREGORI PEK “ IZ VRŠCA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinac.biz , Tekst I foto Dušan Stevanović , you tube aleksinacbiz

Ovog vikenda , jugoistočna Srbija bila je centar dešavanja , što se tiče izložbi pasa svih rasa . Prva manifestacija održana je u Aleksincu , u subotu pre podne , da bi se u večernjim satima preselila u Sokobanju, na terenima „Padina . Nedelja je bila rezervisana za Paraćin , gde je izložba  održana na terenima bivše kasarne  .

U Aleksincu , u parku Brdjanka , održana je 17  ta Medjunarodna izložba pasa  svih rasa , za titulu CAC . Na izložbi  je  učestvovalo 290 pasa iz cele Srbije , kao i psi iz Litvanije , Estonije , Holandije Belgije , Italije,  Švajcarske, Francuske ,  Crne Gore, Rusije ,  Bugarske, Makedonije …

Sveukupni pobednik je nemački bokser “ Gregori Pek “, vlasnika Miće Joksića  iz Vršca  , drugo mesto osvojio je Zlatni retriever “ Fortuna “iz Rusije ,vlasnika Nikolaja Zaharova , dok je  treće mesto pripalo italijanskom  hrtu “ Mazek “ , vlasnice Mile Nikolić iz Beograda .   . Na izložbi  su  učestvovalo  92 različite vrste  pasa .

  • Sve je proteklo u najboljem redu . Ova Smotra pasa , svake godine dobija sve veći značaj , a to potvrdjuje da je sudilo , čak 6  medjunarodnih sudija i da je broj pasa koji učestvuje na Izložbiu Aleksincu sve veći – rekao je predsednik Kinološkog kluba „ Milovoje Prendić „ – Toplica Zdravković .

Delegat takmičenja bio je  lično ,  generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije , dr Mahmut Aldagistani koji je uručio pehar vlasniku pobedničkog psa .

Takmičenje je organizovalo Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca u  saradnji sa Kinološkim savezom Srbije , a pod pokroiteljstvom Opštine Aleksinac .

Sa takmičenja je direktno  izveštavao i engleski novinar Četan koji radi za poznatu medisku kuću “ Our dogs “ .

Interesovanje za ovo takmičenje bilo je veliko jer ga je obišlo nekoliko hiljada ljudi , a najviše su se radovala deca koja su imala prilike da se druže že sa svojim ljubimcima .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=5Vrh4ppnKxA“][/vc_column][/vc_row]