NAJLEPŠI POENTER DEL DUDA IZ SVILAJNCA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

VIDEO PRILOG TV LASER , Aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović

Povodom „ 140 godina engleskih poentra u Sbiji „ , na Brdjanci u Aleksincu održana je specijalizovana izložba ove vrste pasa .

Pred velikim brojem radoznalih posetioca,  predstavilo se preko 60 pasa poentera čiji su vlasnici došli čak iz Rusije, Holandije, Grčke , Italije kao i svih krajeva Srbije . Na terenu se govorilo mnogo jezika , a najviše italijanski jer su sudije bile iz Italije , Ivo Geminiani i Gani Flugenzi ali je iznenadilo da su i mnogi Srbi , pored njih naučili italijanski ,tako da se na terenu , uglavnom pričalo na tom jeziku .

Posle izložbe , eminentni žiri izabrao je najlepše poentere u svojoj kategoriji .

Za najlepšeg psa izložbe , a ujedno i najlepšu ženku odabrana je keruša Big QueenDel Duda iz odgajivačnice Petra Rajkovića iz Svilanca .

Za najlepšeg zrelog mužijaka i pas koji je osvojio drugo mesto ,  proglašen je T-Pakao iz odgajivačnice Ivanić iz Kruševca .

Najlepša mlada ženka i najlepši mladi pas je Rina , takodje iz Kuševca , iz odgajivačnice  Ivanić, dok je za najlepšeg mladog  mužijaka proglašen Aleksandros Dark , vlasnika Aleksandra Gavrilovića iz Leskovca  .

Organizatori ove specijalizovane izložbe poentera bili su Poenter seter klub Srbije i Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca . Specijalni gost bio je predsednik Poenterskog svetskog kluba , Italijan Silvijo Mareli .

  • Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca svake godine , sve više napreduje , te se nadamo da ćemo i narednu izložbu poentera organizovati u Aleksincu – rekao je Toplica Zdravković , predsednik ovog društva .

Kako to obično biva , lovci su svoje druženje nastavili u lovačkom restoranu , gde su se , do duboko u noć ,  prepričavali lovačke priče .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=VE6FM8_PZys“][/vc_column][/vc_row]