NAPREDAK I BUKOVIK IZGUBILI IDENTIČNIM REZULTATOM 3 : 5 , MORAVI REMI

www.aleksinacbiz.com ,  Dušan Stevanović tekst , foto FB

Kako se bliži kraj prvenstva sve su neobičniji rezultati u fudbalskoj ligi Zona „Centar “ .Izmedju ostalih  Bukovik iz Ražnja izgubio je na svom terenu od Svrljiga sa 3 : 5 . Identičnim rezultatom izgubio je i Napredak u Aleksincu od „Sestrića “ iz Pukovca 3 : 5 .

Po rečima predstavnika žitkovake Morave , ova ekipa je očigledno oštećena na gostovanju u Nišu , u utakmici sa Palilulcem 1 : 1 . Prenosimo deo njihovog saopštenja .

Danas je umesto fudbala vidjen skandal u režiji sudijske trojke (Stojančić Dušan, Mitić Lazar i Novković Nemanja). FK Morava Žitkovac biće prinuđena da podnese žalbu direktno u Beograd na adresu FS Srbije. Tačno se videla namera u suđenju jer je kap prelila čašu. Pitamo se zašto se namerno ovako sudi jednoj ekipi koja uredno sve plaća u roku i koja nikom ništa ne duguje. Ovo nije prvi put u toku ove sezone. Kome smeta Morava ? Svi prisutni danas mogu da posvedoče ovakvom lošem suđenju, a postoji i snimak utakmice. Da li trebamo da uopšte opisujemo sam tok utakmice i dešavanja ?
 U prvom delu Mihajlo Cvetković je probio po desnoj strani, ali je golman domaćih odlično reagovao. Viđen je i nesportski potez od strane domaćeg igrača sa brojem 11 koji posle prekida šutira našeg igrača u glavu, od strane sudija dobija žuti karton. Poveli smo u drugom delu golom Velinova. Sudijske odluke tokom celog poluvremena bile su za debelu diskusiju, “navlačio“ je loptu ispred kaznenog prostora Morave, svirao nepostojeće prekršaje i u zaustavnom vremenu jedan faul na metar ispred šesnaesterca Morave, glavni sudija pokazuje faul, ali na intervenciju pomoćnog pokazuje na penal. Uzaludni su bili protesti fudbalera Morave, domaćin je izjednačio na 1:1. Na kraju bruka i sramota za sudijsku trojku. Morava će već večeras na vanrednom sastanku Upravnog odbora pisati i uputit žalbu na suđenje na svim adresama.
Bez obzira na ovakav ishod Morava je zadržala drugu poziciju sa 45 bodova . U narednom kolu , za vikend igra se derbi u Žitkovcu gde će se sastati  prvoplasirani OFK Sindjelić iz Niša i Morava . Utakmica počinje u 17 sati .
Bukovik iz Ražnja je na trećem mestu sa 41 bodom , a u narednom kolu gostuje u Malošištu .