Obe košarkaške ekipe pobedile

Aleksinac.biz

Izgleda da obe košarkaške ekipe iz Aleksinca igraju dobro samo pred domaćom publikom , te su ovog puta zabeležile pobede na vrućem terenu za goste.

U 17 kolu Druge košarkaške lige, Napredak je u Aleksincu savladao novajliju u ligi Rtanj sa 86 70 . Ovo je bila još jedna rutinska pobeda Napretka koji se ustalio na 6 mestu i ima 4 pobede manje od vodeće Vojvodine. Iako ima još dosta da se igra, dosadašnji razvoj dogadjaja na tabeli pokazuju da se pozicije na tabeli polako kristalizuju. Vojvodina i Zlatibor čvrsto drže vrh tabele. Za treće mesto koje neznači ništa, boriće se Radnički  iz Kragujevca, Proleter iz Zrenjanina, ekipa Pirota i Napredak iz Aleksinca, dok su pri dnu tabele Srem iz Sremske Mitrovice, Jagodina, Rtanj iz Boljevca, i Futog. Za opstanak će se boriti i Plana iz Velike Plane kao i Kolubara iz Lazarevca. Napredak u sledećem kolu gostuje poslednjeplasiranoj ekipi Jagodine i svaki rezultat osim pobede smatrao bi se neuspehom.

Ekipa Pirota je na svom terenu pobedila poslednje plasiranu ekipu Srema sa 87 79 i zauzima 5-to mesto sa skorom od 11 pobeda i 6 poraza. U sledećem kolu Piroćanci gostuju ekipi Zlatibora iz Čajetine i teško je očekivati da mogu napraviti iznenadjenje.

   U 15 kolu Prve regionalne lige Istok , košarkaši Jastreba pobedili su Moravu iz Vladičinog Hana sa 75 55 (31 29 ). Iako na prvi pogled izgleda da je Jastreb lako savladao Moravu , Hančani su se vrlo dobro držali do poslednje deonice koju su izgubili sa 24 9 . Najefikasniji u ekipi Jastreba bili su Mojsilović sa 19 postignutih koševa, Spasić je postigao15 , Krstić 12 , a Veličkovič 10 poena . Jastreb trenutno, zauzima 10 mesto sa 6 pobeda i 9 poraza, a u sledećem kolu gostuje Radanu iz Lebana

Tekst i foto Dušan Stevanović