Uhapšeni dileri u Nišu i Leskovcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su D.M. (31) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

 

Policija je u automobilu osumnjičenog, u šupljini naslona vozačevog sedišta, pronašla dva paketa supstance za koju se sumnja da je kokain, težine 1,4 grama, a u njegovoj porodičnoj kući u Nišu još jedan paket materije nalik na marihuanu, težine oko jedan gram. Sumnja se da je pronađena droga bila namenjena daljoj uličnoj prodaji, saopštio je Sup.

Iste večeri, kod 36-godišnjeg muškarca, pronađen je paket sa 0,7 grama kokaina, za koji se sumnja da je kupio od osumnjičenog D.M.

D.M. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

gradjanin.rs

Leskovački policajci su, prilikom pretresa stana I.C. (41) i njegovog automobila u obližnjem selu, zaplenili izvesnu količinu heroina i tableta tramadola.

Policija je u automobilu pronašla paketić  sa heroinom, a potom u kući u kojoj boravi, još jedan veći i 42 manja paketića iste opojne droge ukupne težine oko 65 grama heroina, dve vagice za precizno merenje, kao i kutiju sa 20 tableta leka trmadol.

Veštačenje oduzete droge izvršeno je u Kriminalističko-tehničkom centru u Nišu.

Osumnjičenom I.C. je sudija za prethodni postupak, po predlogu zamenika višeg javnog tužioca, odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Dragan Marinković,jugmedia.rs