ОДРЖАНИ ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ –АЛЕКСИНАЦ 2017

 

У суботу 13. маја, у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“ из Алексинца одржани су традиционали Песнички сусрети.  Ово својеврсно такмичење песника имало је међународни карактер, собзиром да су се поред песника из читаве Србије појавили и песници из Ирака, а сусрете је пратила и новинарка из Италије.

У такмичарском делу програма наступило је 49 песника који су се такмичили за седам награда жирија и једну награду публике.

Жири у саставу професор Ана Пејић, песникиња Слађана Поповић Манџукић и виши књижничар Марина Секуловић одлучио је да награда „ЧУВАР ТРАДИЦИЈЕ“ припадне Мају Даниловићу из Београда, награду „У КОРАК С ВРЕМЕНОМ“ понео је Славиша Крстић из Смедеревске Паланке,

„ОРИГИНАЛНИМ СТИХОТВОРЦЕМ“ прглашен је Слободан Ивановић из Параћина,  за „ЛЕПОТУ СТИХА“ награђен је Мирослав Павловић из Крњева,  док је награду „ТРЕПТАЈ СРЦА“  понео Александар Дрндаревић из Ћуприје , а награду „ПЕСНИЧКИ ВЕСНИК“, за најбољег младог песника, добио је Богдан Цветковић из Јагодине.

За најлепшу песму сусрета проглашена је песма Љиљане Павловић Ћирић  из Сталаћа  под називом  „Шарени град“ за коју је песникиња добила награду „ПЕСМА  НАД ПЕСМАМА“. Истог  мишљења била је и публика па је Љиљана, гласовима присутних у сали, понела и „ПЕСНИЧКУ ЛИРУ“.

За награде се постарао атеље „Вуд“ Мирољуба Николића, док су уметничке слике донирале

Славица Ћирић и Слађана Ивановић.

Поред Књижевног клуба, који је био домаћин сусрета у организацији су несебично помогли СО Алексинац, Центар за културу и уметност, библиотека „Вук Караџић“ и ОТИС- Алексинац.

Иначе на oвим сусретима су додељене и награде са Књижевног  конкурса.

 

Светлана Биорац-Матић