Otac i sin uzgajali drogu, u kući nađena NARKO LABORATORIJA, oružje i municija

PIŠE BLIC-ON LINE, B.JANAĆKOVIĆ

Pripadnici niške policije otkrili su u Aleksincu kompletnu laboratoriju za uzgajanje marihuane i zaplenili više od kilogram ove opojne droge u sirovom i suvom stanju, kao i gasni pištolj i više komada municije.Tom prilikom uhapšeni su D. Lj. (28) i njegov otac M. Lj. (61) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se M. Lj. Dodatno tereti i za posedovanje oružja i municije.Otkriće narkolaboratorije usledilo je nakon što je policija zaskočila osumnjičenog D.Lj. u Aleksincu dok je jednom sugrađaninu starom 41 godinu prodava paketić heroina težine 0,3 grama. Pretresom je kod njega pronađeno još šest paketića heroina težine 1,8 grama i tri tablete „buprenofrina“. No, tek nakon pretresa porodične kuće osumnjičenog usledilo je pravo otkriće.

-Policija je u Aleksincu, u porodičnoj kući M.Lj. i D.Lj. pronašla kompletnu laboratoriju za uzgajanje marihuane, šest biljaka kanabisa težine 1.050 grama, 16,2 grama suve marihuane, 1,5 grama hašiša i 22 semenke kanabisa. Kod M.Lj. je pronađen gasni revolver, 14 lovačkih patrona, 26 metaka kalibra 357 magnum, 27 metaka kalibra 357 vinčester, 24 gasna metka, pet metaka sa olovnim zrnom kalibra 357, dva metka kalibra 7,62 milimetra, dva puščana metka i metak kalibra 7,65 milimetara, saopštila je policija.

D.Lj. i M.Lj. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivične prijave, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Protiv četrdesetjednogodišnjeg Aleksinčanina biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Foto arhiva SUP-a