RADILE SEKIRE, TUČA ZBOG MLADE

U selu Prćilovica kod Aleksinca dogodila se masovna tuča dve porodice. Dvadesetogodišnjak je bio u emotivnoj vezi sa devojkom(17) koja se navodno, protiv svoje volje našla kod momka kući. Onda je njena porodica došla da je vrati u svoj dom, ali tada je nastala prvo svađa sa „sočnim“ psovkama da bi se na kraju svi potukli. Da li je ona, po starom običaju, prvo htela da „pobegne“ za dečka pa se onda predomislila, za sada nije poznato.

Policija iz Niša je tom prilikom uhapsila T.S.(47) iz okoline Aleksinca zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Sumnja se da je dvadesetogodišnji mladić sedamnaestogodišnjakinju sa kojom je bio u emotivnoj vezi, mimo njene volje odveo svojoj kući. Kada su njeni rođaci došli da je vrate, tada su se dve porodice verbalno i fizički sukobile. Jednom od rođaka maloletnice, T.S. je oteo sekiru kojom ga je, kako se sumnja, udario u glavu, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, navela je policija.

T.S je sekirom po glavi udario D.R.(44) po glavi posle čega je oko 22 sata odvezen u Klinički centar u Nišu, gde je hospitalizovan. Njegovo zdravstveno stanje nije stabilno jer se nalazi u komi.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca osumnjičenom T.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu. Dvadesetogodišnji mladić je prošao sa krivičnom prijavom krivično delo protivpravno lišenje slobode, ali se prosec vodi u redovnom postupku što znači da nije pritvoren.

gradjanin.rs,M.S.