Piše KURIR.RS

Miljan Dinić (24) iz aleksinačkog sela Katun, osuđen je na pet godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je u noći između 1. i 2. januara ove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova prijateljica Tanja Jović (29).

Do udesa je došlo u ulici Južnomoravskih brigada u Aleksincu oko 2.30 sati iza ponoći, kada je Miljan svojim vozilom „opel kalibra“ udario u gomilu behaton ploča pa u parkirani „pežo“. Od siline udarca vozilo se prevrnulo, Tanja je preminula na licu mesta dok su njen verenik Mladen i njegov prijatelj Miljan povređeni. Alkotestiranje je pokazalo da je vozač „opela“ u trenutku nesreće u krvi imao 1.49 promila alkohola.

Kako je nakon nesreće ispričao Tanjin otac Aca, troje mladih se kobne večeri vraćalo sa proslave reprize Nove godine.

Otac nastradale devojke rekao je da je Novu godinu dočekao sa svojom ćerkom, kao i da nije ni naslutio da će je tada poslednji put videti.

„Toliko se lepih stvari desilo. S Mladenom se zabavlja četiri godine, a u avgustu su se verili. Radovali su se reprizi novogodišnje noći. Znam da su otišli u kafanu. Tanja se lepo doterala, slala nam je slike. Radovali smo se svadbi, a sad je sahranjujemo“, rekao je ožalošćeni otac.

Miljan je pred sudom priznao da je pio na proslavi ali je isticao da je smatrao da je sposoban za vožnju i nakon konzumiranja alkohola, s obzirom na vozačko iskustvo jer je profesionalac. Međutim, baš ta okolnost da je kao profesionalni vozač seo za volan pijan, uzeta mu je kao otežavajuća okolnost prilikom izricanja kazne.

Na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.