PORAZ KOŠARKAŠA ZA DNO TABELE

www.aleksinacbiz.com , Tekst i foto  (arhiva ) Dušan Stevanović

U 21 kolu Prve košarkaške lige Srbije , Napredak iz Aleksinca doživeo je novi , 14 poraz . Ovog puta košarkaši Napretka izgubili su u Vršcu od istoimene ekipe , posle produžetaka sa 91 : 89 ( 37 . 44 ) .

Najefikasniji košarkaš u redovima Aleksinčana bio je Amerikanac Karter koji je postigao 20 koševa . Za njega se može reći da je bio  junak utakmice ali  još više i tragičar meča jer je na kraju regularnog dela promašio jedno slobodno bacanje i tako odveo ekipu Napretka samo u produžetak , a mogao je Napredak i i da slavi . Na kraju regularnog toka utakmice bilo je 74 : 74 .

U produžetku , ekipa Vršca je bolje otvorila utakmicu i do kraja vodila .

Kod domaćina , ekipe Vršca najefikasnije je bio , takodje , stranac Jerome sa 24 postignuta koša .

U sledećem kolu Napredak dočekuje jako neugodnog protivnika , ekipu Novog Pazara .

Piroćanci igraju sve bolje . Oni su napravili iznenadjenje i u gostima , posle produžetaka , pobedili Kolubaru sa 91 . 93 ( 39 : 40 ) . Najefikasniji igrač utakmice bio je Simić iz ekipe Kolubara sa 24 poena ,  dok je Filipović iz ekipe Pirot postigao 23 poena . Ipak ,ključnu ulogu u kritičnim trenucima imao je Rašić iz ekipe Pirota koji je pred kraj utakmice postigao oba slobodna bacanja i tako odveo svoju ekipu u produžetke ( 83 : 83 )  a na kraju i pobedu .

U sledećem kolu Piroćanci dočekuju izuzetno jaku ekipu Zlatibora koja se nalazi pri vrhu tabele .

Na začelju Prve košarkaške lige su Napredak iz Aleksinca , Pirot i Metalac iz Valjeva sa 7 pobeda i 14 poraza .