Poreska inspektorka grabila mleko i špagete kao mito

blic.on  line. Autor B.Janaćković

Kafu, sok, špagete i cigarete uzimala je poreska inspektorka Sandra Popović iz Niša kao mito da im ne bi kontrolisala rad prodavnice?!

Kako saznajemo, policija ju je uhapsila zbog sumnje da je u jednom dragstoru u selu Matejevac kod Niša uzela 100 evra mita da ne kontroliše objekat, a u još dve prodavnice u susednom selu Kamenica hranu, sok, kafu i cigarete.

 

Nezvanično, policija je reagovala po prijavi trgovaca nakon čega je Popovićeva privedena u Više javno tužilaštvo u Nišu. Nakon saslušanja određen joj je pritvor do 30 dana pod sumnjom da je počinila krivično delo primanja mita u produženom trajanju.

– Umesto da ide u terensku kontrolu u drugi grad, ona je privatnim automobilom 15. septembra došla u selo Kamenica pored Niša gde je u jednom dragstoru kupila žvake. Kada je dobila fiskalni račun, tražila je dva mleka, špagete, dva jogurta, 100 grama kafe a kada je radnik počeo da kuca račun, upitala je: „Pa, valjda ću to da dobijem na poklon“. Nakon toga je otišla – priča naš izvor.

Posle toga je otišla do susednog sela Matejevac gde je u jednoj prodavnici takođe kupila žvake, da vidi da li će dobiti fiskalni račun. Kada je dobila račun, zatražila je 2.000 dinara da ne bi dalje kontrolisala objekat, ali je na kraju otišla samo sa dva soka od borovnice.

Kako izvor navodi, u trećoj prodavnici u Matejevcu uzela je tri kutije cigareta i 100 evra.

Posle prijave utvrđeno je da je službeno Popovićeva trebalo da bude u sasvim drugom mestu.

Optužbe za maltretiranje

Ovo nije prvi put da se Sandra Popović spominje u incidentima. Pre dve godine vaspitačica Tatijana Lužanin optužila je Popovićevu koja je radila kao direktorka Doma učenika srednjih škola u Nišu da ju je napala i pretukla, što je ona demantovala. Vaspitačica se potom ubila. Upravni odbor izglasao joj je nepoverenje , a strasti je dodatno uzburkao njen telefonski račun koji je iznosio 280.000 dinara! Potom je smenjena i vratila se na mesto poreskog inspektora.