Aleksinac.biz, Tekst i foto Dušan Stevanović

Kako smo nezvanično saznali od jednog člana uprave Košarkaškog kluba Napredak, postoji velika mogućnost, da u Aleksincu gostuje prvak Evrope, turski Fenerbahče. Povod je proslava postojanja 60 godina Košarkaškog kluba Napredak koji je već više od pola veka najugledniji sportski klub grada.

Najveće nade oko organizacije ovog meča polažu se u čoveka sa Aleksinačkog rudnika, Sladjana Stojkovića –  Muse, jednog od legendi jugoslovenske košarke koji je veliki prijatelj sa Željkom Obradovićem, trenerom Fenerbahčea. Da su se kockice složile kazuje i činjenica da je predsednik KK Napredak, Fevzi Šiljik, turski biznismen, vatreni navijač Fenerbahčea i da verovatno  neće biti problem za njega da izfinansira ovaj spektakularan meč i priredi ogromno zadovoljstvo, ne samo aleksinačkoj već i srpskoj publici .

Inače, na prijateljskoj utakmici sa Zdravljem iz Leskovca koja je služila za uigravanje obe ekipe, Napredak je pobedio sa  96 77 . U ekipu Napretka vratio se najbolji igrač lige iz prošlog prvenstva , Aleksinčanin Šikman i to je najveće pojačanje Napretka u ovom trenutku. S obzirom da je došlo do velikih promena u upravi kluba, doveden je i novi trener Raičević koji je prošle godine trenirao prvoligaša Napretka iz Kruševca kao i mnogo novih igrača. Iz ranije postave, od Aleksinčana, ekipu je napustio Miladinović koji je otišao u Rtanj iz Boljevca i Raičević koji će narednu sezonu igrati u Novom Pazaru.