POTVRDJENA DOŽIVOTNA ROBIJA DJONIĆU

Piše : Tanjung 

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu jedino u delu uračunavanja pritvora u izrečenu kaznu doživotnog zatvora i okrivljenom je u izrečenu kaznu doživotnog zatvora uračunao vreme provedeno u pritvoru, navodi se na sajtu tog suda.

U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda u nepreinačenom delu potvrđena.

To je učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust, a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

Džonić je tokom celog suđenja negirao krivicu, javlja Tanjug.

On je, pored teškog ubistva, osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.