PREDAVANJE O PODRŠCI PČELARIMA

ALEKSINAC.BIZ

U petak, 17. marta, u Domu kulture u Aleksincu, održaće se Tribina o podršci Ministarstva poljoprivrede pčelarima u 2017. godini kao i podršci opštine Aleksinac pčelarima, a nakon tribine će predavanje o primeni pčelinjih proizvoda u prevenciji i lečenju mnogih bolesti (apiterapija) održati predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, dr med. Rodoljub Živadinović, inače apiterapeut i epidemiolog. Prisustvo tribini i predavanju besplatno je za sve zainteresovane pčelare i građane širom Srbije.

Tribina počinje u 16 sati. Teme koje će biti pojašnjene na tribini: Koja je oprema za pčelarstvo predviđena za subvencioniranje u Pravilniku koji uskoro treba da bude objavljen, na koji način će se ostvarivati podsticaji, šta je sve neophodno za ostvarivanje prava na subvencije…

Predavanje o apiterapiji „Dostignuća savremene apiterapije“ počinje u 17 sati, i namenjeno je i građanima i pčelarima, pa pozivamo sve zainteresovane građane i pčelare da prisustvuju predavanju, prisustvo je besplatno za sve.

Za najmlađe posetioce biće obezbeđena besplatna literatura o primeni pčelinjih proizvoda u svakodnevnoj ishrani i apiterapiji.

Tekst i foto Dušan Stevanović