Vozač šlepera P.K. (48) iz Beograda teško je povređen u petak oko 10:30 na auto-putu Niš-Beograd kada je teretnim vozilom sleteo sa puta kod sela Draževac nedaleko od Aleksinca, udario u podvožnjak i prevrnuo se.

Vozač šlepera P.K. (48) iz Beograda teško je povređen u petak oko 10:30 na auto-putu Niš-Beograd kada je teretnim vozilom „Unitrag pižon“ sleteo sa puta kod sela Draževac nedaleko od Aleksinca, udario u podvožnjak i prevrnuo se.

Pukom srećom vozač kamiona zadobio samo lakše povrede glave i noge, ali su ga zarobljenog iz kabine vatrogasne ekipe izvlačile više od sat vremena.

Prema rečima očevidaca, šleper je skrenuo sa puta, zakucao se u podvožnjak i zatim prevrnuo na levi bok, dok je vozač u svesnom stanju vapio za pomoć jer su mu noge ostale zaglavljene u kabini.

Vatrogasci su sigurno pola sata sekli šleper makazama da bi izvukli vozača. Bilo je stravično, pravo je čudo da je čovek uopšte ostao živ“, kaže jedan od očevidaca koji se tu zadesio u trenutku nesreće.

Ekipa Hitne pomoći prevezla je u Urgentni centar u Nišu oko podneva gde mu je ukazana pomoć, a kako za „Novosti“ kažu, on je zadobio prelom leve noge i posekotine na glavi, i nije životno ugrožen.

Policija radi uviđaj na licu mesta radi utvrđivanja uzroka nezgode.

Večernje novosti on line, J.Ć, Foto J.Ćosin