VIDEO : PROMENE NA ČELU “ SUPER ŽENA „

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović , autor , foto FB

Nakon 8 vrlo uspešnih godina rada i predsedavanja u Udruženju “ Super žene “ iz Tešice kod Aleksinca , Mira Bogdanović  Stepanović prepustila je tu ulogu nešto mladjoj koleginici  Slavici Vukadinović .

Pored toga došlo je do velikih promena i u Kulturo umetničkom društvu “ Dejan Jovanović Deša “ , gde je umesto dosadašnje predsednice Ljiljane Cvetković , na njemo mesto došao mladji kolega Stefan Janković , član folklora .

Inače , na istom sastanku bilo je reči i o daljem razvoju Udruženja . Poseban akcenat bačen je na etno edukaciju žena u Udruženju sa osvrtom na obezbedjivanju adekvatne prostorije za izlaganje ručnih rukotvorina . Potstaknuta je i ideja da se u Aleksincu otvori edukativno – izložbeni centar ,  gde bi se vršile edukacije žena u pravljenu ručnih radova , a istovremeno bi to bio i prostor za izlaganje proizvoda narodnih radinosti .

Udruženje  “ Super žene “ na najbolji način promoviše kulturne manifestacije aleksinačke opštine širom Srbije ,a najpoznata , medju njima je “ Červišijada “ , manifestacija u pravljenju starinskih jela .

BONUS VIDEO : ČERVIŠIJADA