REKAO DA IDE DA OPERE RUKE, PA SE OBESIO

Piše : Mondo , Foto arhiva

Muškarac (55) iz aleksinačkog sela Prćilovica, pronađen je danas oko deset sati obešen o skelu na gradilištu OŠ „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu.

Prizor je bio vrlo neprijatan jutros nešto pre 8,00 sati, a uprava škole je odmah obavestila policiju koja je bila i uradila uviđaj. U trenutku kada je odlučio da podigne ruku na sebe, u blizini nije bilo drugih radnika.

„Stvarno užasna tragedija. On čovek ima tu negde, malo više od 50 godina. Nije naš radnik, mada se po Aleksincu tako priča, nego radnik građevinske firme iz Požarevca koja izvodi radove na fasadi, a koja je angažovana kao najbolji ponuđač pošto od sredstava opštine renoviramo enterijer škole. On je, kako kažu njegove kolege, rekao da pre doručka ide da opere ruke i nije ga bilo neko vreme. Onda su radnici imali šta da vide. Strašno je to, još uvek su svi ovde jako uznemireni, pričaju iz škole o ovom tragičnom događaju za Kurir.

Leš su pronašle njegove kolege, koje su se nakon pauze za doručak, vratile da nastave radove. Direktor škole Toplica Petrović potvrđuje da je obavešten o ovom događaju i izražava žaljenje što je iz još nepoznatih razloga na tako tužan način izgubljen jedan život.

Taj čovek je radnik jedne firme iz Požarevca koja je na tenderu za obnovu fasade i zamenu stolarije, izabrana da izvede radove. Nisam poznavao nikog od njih, viđao sam ih, učtivo bi razmenili pozdrave, ponudili bismo ih kafom i to je sve. Kako sam čuo, radnici su jutros doručkovali a on nije bio sa njima. Nakon okončanja pauze, po povratku na gradilište, zatekli su ga obešenog“, rekao je Petrović.