VIDEO : NEMA PROSLAVE ZA DAN RUDARA – 6. AVGUST

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto arhiva , you tube aleksinacbiz ( pritisnite „PRATI “ , SUBSCRIBE ) VIDEO JE NA KRAJU TEKSTA

Kako nam je rečeno , ove godine ni Mesna zajednica Aleksinački rudnik neće organizovati proslavu Dana rudara koja se tradicionalno održava svakog 6 . avgusta . Neće biti okupljanja na stadionu za male sportove i neće biti poznatih pevača i folklora , kao ni narodnog veselja, na kome se , obično ,  sastnu svi meštani kao i svi oni koji su otišli  “ trbuhom za kruhom “ negde dalje .

Razlog je , što je 1 . aprila u rudniku “ Soko “ u Čitluku kod Sokobanje poginulo 8 rudara  ,a 21 je povredjen . Smatra se da je 4 meseca kratko vreme  , kako bi se zaboravile žrtve .

Svi oni koji su željni dobre muzike i zabave tog dana , moći će da u isto vreme , posete koncert kulturno umetničkog društva Lavrio iz Grčke u aleksinačkom Domu kulture .

Ipak , na Aleksinačkom rudniku , u Domu rudara ,  biće upriličena izložba fotografija „Radim u rudniku, život mi nije lak…”,  majstora fotografije, Hadži Miodraga Miladinovića.

Njegove fotografije svedoče o vrednim ljudima, o teškom rudarskom poslu, ali i velikim tragedijama koje su zadesile  „grad na Moravici”.

Video : Proslava Dana rudara prošle godine na Aleksinačkom rudniku .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=ZUdlRo8zIoE&t=120s“][/vc_column][/vc_row]