www.novi-svetski-poredak.com

Nova studija tvrdi da “nema ništa u prirodnom okruženju što može uzrokovati rak

“Tako da je rak bolest koju je stvorio čovjek, kroz onečišćenje, promene u našoj prehrani i načinu života.”

Postoji uzrečica još od davnina u istočnim pokrajinama Rusije: “Rak je zapadni izum”.

Sada zahvaljujući britanskoj studiji, ova izreka je dokazano tačnom, a te babuške (bake) sada mogu reći, “rekla sam ti.”

Istraživači sa Fakulteta u Manchesteru KNH, Centra za biomedicinsku egiptologiju došli su do zaključka da je rak bolest koju je 100 posto uzrokovana čovjekovim djelovanjem, te da je uzrokovana modernim pojavama kao što su zagađenje, hemikalije, stres i prehrana.

Rak je postojao i u drevnom svetu, ali vrlo retko, utičući na samo jednu osobu na stotinu, za razliku od danas kada rak utiče na jednu od svake dve osobe u zapadnom svetu.

Ovi rezultati odražavaju ono što su babuške govorile uvek. One su koristile poznatu frazu da bi upozorile ljude protiv prehrane zapadnom hranom: fast food hrana, mikrotalasna jela, ili sedeći način života ispred ekrana računala i TV-a.

Britanska studija analizirala je istoriske ostatke i literaturu iz starog Egipta i Grčke, kao i ranijih razdoblja, a studija objavljena u časopisu Nature Reviews Cancer, istakla je kako su istraživači otkrili samo jednu pojavu raka dok su istraživali stotine egipatskih mumija.

Osim toga, pronašli su vrlo malo referenci o bolesti u razdoblju literature, što ukazuje da je broj oboljelih od raka bio vrlo redak u tom razdoblju.

Međutim, nakon industrijske revolucije, stope obolelih od raka su otišle u nebo u zapadnim društvima, posebno među decom, što dokazuje da je eksplozija oboljelih od raka nije jednostavno pala kod ljudi koji žive duže u današnje vrijeme.

Bolest stvorena od čoveka

“U industrijaliziranim društvima, rak je druga bolest po uzroku smrti odmah nakon kardiovaskularne bolesti. No, u davna vremena, on je bio izuzetno rijedak”, rekao je prof Rosalie David, fakulteta Life Sciences.

“Ne postoji ništa u prirodnom okruženju što može uzrokovati rak. Tako da to mora biti bolest koju je uzrokovao čovjek, od onečišćenja, promjene u našoj prehrani i načinu života.”