БЛИЦ, Сања Тодоровић

Једна Нишлијка (име и презиме познато редакцији) доживела је непријатност пред лекарском комисијом, која се грохотом смејала када су увидели да јој је изабрани гинеколог у дому здравља, уместо шифре за генетска испитивања написао да има тумор пениса, пише Блиц.

Она за „Блиц“ објашњава да је остала шокирана када је сазнала шта је њен гинеколог написао, па се на крају и она смејала, али од муке.

– Мајка ми је имала карцином дојке, због чега сам одлучила да урадим генетске анализе и сазнам да ли имам предиспозиције за то. Већ месецима покушавам да добијем упут за генетко испитивање у Институту за онкологију и радиологију Србије. Међутим, нико у Нишу не зна да се то ради у Београду, па ми је било потребно време да сакупим сву папирологију и одем пред лекарску комисију Републичког фонда за здравствено осигурање – објашњава ова Нишлика.

И када је напокон успела да добије све, чим је стала пред комисију, лекари су почели да умиру од смеха.

– Чим је видела упут, докторка је почела да се смеје. Рекла ми је да не може да верује да је гинеколог написао да имам карцином пениса, и да би била велика срамота да са оваквим упутом одем за Београд. Затражила је да се поново вратим код гинеколога и да му кажем да напише одговарајућу шифру – препричава она.

Каже да јој је пао мрак на очи, јер јој је три недеље било потребно да добије тај печат и сада је поново морала да се враћа у дом здравља.

– Доктор је ћутке преправио шифру, ништа нисам хтела да му кажем. После овога дефинитивно ћу морати да га променим – каже ова жена.

Шифра: Тумор пениса и накнадно преправљена шифра, Фото: Приватна архива