SMEŠI SE PRVA LIGA

Foto Dušan Stevanović

www.aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović

Nakon 11 – te uzastopne pobede i pobede u derbi utakmici sa Kolubarom iz Lazarevca , Napredak iz Aleksinca zaseo je sam na prvom mestu Druge košarkške lige .

U derbi utakmici od koje se mnogo očekivalo , Aleksinčani su , u tvrdom ali ne i rezultatski neizvesnom meču , relativno lako pobedili Kolubaru iz Lazarvca sa 81 72 ( 37 35 )

Napredak je vodio tokom cele utakmice i , uopšte se pobednik nije dovodio u pitanje . bez obzira što je Kolubara slovila za velikog favorita .

Posle 17 tog kola  , Napredak iz Aleksinca je sam na prvom mestu  sa 14 pobeda i samo 3 poraza , pa se slobodno , može reći , da se Aleksinčanima „ smeši „ Prva liga . U viši rang takmičenja ulaze 2 prvoplasirane ekipe , a najveći konkurenti biće im , pored Kolubare iz Lazarvca i Mladost iz Smederevske Palanke i eventualno Sloga iz Kraljeva .

Najefikasniji  igrač utakmice , a ujedno i MVP igrač bio je Slaviša Bogavac sa dabl – dabl učinkom , odnosno sa 25 postignutih koševa i 11 skokova . Dimitrije Raičević postigao je 19 , a Nikola Raičević 16 koševa . Kod gostiju iz Lazarevca , Sparović je postigao 13 , dok su po 11 koševa postigli Rnić , Simić i  Jokić .

Od oslalih ekipa sa juga Srbije , Zdravlje iz Leskovca je , na svom terenu , izgubilo od Mladosti iz Smederevske Palanke čak sa 15 koševa razlike . Konstantin iz Niša se , ponovo , obrukao , ovog puta , porazom od Zemuna sa 76 60  , dok su Piroćanci izgubili u Vrbasu od istoimene ekipe sa 67 58 .

Leskovčani su , trenutno , na 5 mestu , Nišlije na sedmom , dok su Piroćanci na 8 mestu .